Gratis voorstellingen tijdens Podium Zomer

Heb jij al eens een jeugdtheatervoorstelling bezocht? Tijdens Podium Zomer krijg je de kans om twee voorstellingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd gratis bij te wonen. Op woensdag 18 augustus maak je in de voorstelling KONING WILLEM WIL’M (4+) kennis met de hebberige koning Willem die alles krijgt wat hij maar hebben wil. En op zaterdag 21 augustus is het feest in het dierenbos tijdens de poppenvoorstelling DAS DOET DWAAS (3+).

KONING WILLEM WIL’M (4+)
door Harro van Lien

Iedere dag trekt de koning door het land met zijn karavaan: een oude gammele koets, een ridder op de bok en twee paarden ervoor. Achter de koets bungelen twaalf wagonnetjes.

Als de koning iets ziet wat hij hebben wil steekt hij zijn arm uit het raam, wijst het aan en zegt: IK-WIL-‘M! Het ding belandt in een wagonnetje tussen andere dingen en wordt naar zijn paleis gebracht dat uitpuilt van de dingen. Op een dag komt de koning in het dorpje Horrelvliet waar Jonathan net een prachtige step van zijn vader heeft gekregen. De koning ziet de step. Zijn ogen glinsteren en zijn arm steekt al uit het raam…

Niet veel later zit Jonathan verstopt in een wagonnetje. Hij is vastbesloten: Ik wil mijn step terug!

Een voorstelling over hebberigheid en heldenmoed.

DAS DOET DWAAS (3+)
door Theatra

Het is feest in het dierenbos. Iedere vrijdagavond komen de dieren bij elkaar op de open plek achter de scheve beuk. Aan een grote, versierde tafel vieren ze dat er altijd wel iets te vieren valt. Specht regelt alles. Iedere week weer. Dat Eend het diner kookt, Oliekever de muziek regelt en Das een taart bakt.

Alle dieren zijn aanwezig, tot die ene avond. Das is er niet. Hij reageert niet op de uitnodiging. De dieren doen er alles aan om Das naar het feest te krijgen, maar hij komt niet. Er moet iets met hem aan de hand zijn.

Want wie wil er nu niet naar een feestje?

Das doet dwaas is een beeldende poppenvoorstelling over vriendschap en alles wat daarbij lijkt te horen. Een knus verhaal over samen en alleen (willen) zijn. En over luisteren; naar anderen, maar vooral naar jezelf.